Om oss

ArtistEvent startades 2005 av Andreas Löfgren. Till en början handlade det om att få möjlighet att fakturera sina egna jobb men på kort tid blev efterfrågan större än vad Andreas hann med. Företagsidén arbetades då om och artistförmedlingen föddes.

Andreas ”Adde” Löfgren började sin musikaliska karriär i de lokala rockbanden i Nynäshamn. Med ”After All” gjorde han som sångare bland annat en bejublad turné i de baltiska staterna som avslutades inför ett fullsatt fotbollsstadion i Liepaja, Lettland. I ”Sally’s Gang var han basist och sångare innan han tog steget över till att bli sin egen med gitarren som ständig följeslagare. Under artistnamnet ”Adde” åkte han under ett flertal år land och rike runt och underhöll i alla möjliga miljöer, från minsta pizzeria till konferenshotell och slott, från barnkalas till 50-årsskivor och kickoffer.

Lagom till millennieskiftet var det tid för förändring, åren som ensamunderhållare började ta ut sin rätt. Andreas började frilansa som sångare och gitarrist i olika band, gjorde middagsshower, hoppade in i några musikaler, lärde sig mer om ljud- och ljus-sättning och började arrangera firmafester och hela event till olika företag. Så fortsatte det tills ArtisEvent startades.

Andreas är fortfarande ute på landets alla scener och underhåller, mestadels med sin partyduo BLIP (Backpackers Lost In Paris) men även en hel del som showartist.